Valt u uit de lucht als het op veiligheid aankomt?

WAT HEBBEN ONZE PARTNERS TE VERTELLEN OVER HANDBESCHERMING?

WAT ZEGT DE WET?

Eén van de meest opvallende wijzigingen op het vlak van de normering van veiligheidshandschoenen is de aanpassing van de methode waarmee snijbestendigheid wordt getest. Het was nodig de norm EN 388 te herzien, aangezien de test op de weerstand tegen snijden (Couptest) aantoonde dat de prestaties van handschoenen met een hoge weerstand niet correct werden gekwalificeerd. De Couptest is een methode waarmee het mogelijk wordt om te berekenen hoeveel cycli er nodig zijn (voorwaarts en achterwaarts) om het sample te snijden bij een lage druk van 5N (ongeveer 500g). Als het materiaal van de handschoen het mes beschadigt, dan is EN ISO 13997 de referentietest. Een vijfde cijfer binnen het pictogram werd gecreëerd om het niveau van het snijden aan te geven in overeenstemming met de ISO 13997 test. Als er geen schade aan het mes wordt toegebracht, blijft de Couptest de referentietest.

DE IDEALE HANDSCHOEN VOOR DE JUISTE TOEPASSING

De beste gereedschappen ter wereld zijn kwetsbaar. Onze handen zijn zeer geavanceerd. Het kan vanzelfsprekend lijken om er zuinig op te zijn. Toch staan handletsels voor meer dan één derde van alle arbeidsongevallen die gerapporteerd worden. We hebben allemaal onze eigen vaardigheden. Onze expertise is uw handen. Om ze goed te laten voelen. Om ze gezond, heel en net zo goed te laten voelen, zelfs na een volledige dag op het werk. Dit is ons domein. Dat is alles wat we doen, de hele dag lang.

GUIDE handschoenen

NIEUWE NORMEN ZIJN GEEN OVERBODIGE LUXE

Zoals in de inleiding bovenaan deze pagina werd beschreven, is de norm EN 388 o.a. herzien omdat de oude testmethode toch niet zo failsafe bleek te zijn. Dit zorgde uiteraard voor verwarring bij actieve gebruikers van snijbestendige handschoenen.

Deltaplus helpt u de juiste handschoenen herkennen die u tegen snijrisico’s beschermen. Zij stellen hun nieuwste generatie snijbestendige handschoenen en de modernste materialen voor waaronder de  DELTANOCUT, TAEKISOFT en TAEKI5, en de ECONOCUT. 

Samen
sterk aan
't werk

Vancanneyt

Spoelewielenlaan 8
8860 Lendelede

De Stalen Greep

Bedevaartstraat 53
8700 Tielt

De Nieuwe
Gouden Spade

Zwaanhofweg 3
8900 Ieper
Pro@Work samen sterk aan het werk

Pro@Work
Samen sterk aan 't werk