Ziet u het niet meer zitten als het op veiligheid aankomt?

WAT HEBBEN ONZE PARTNERS TE VERTELLEN OVER HOOFDBESCHERMING?

WEET U DAT…?

  • een veiligheidshelm ook een vervaldatum heeft ?
  • er ook veiligheidsbrillen met optische correctie bestaan ?
  • er voor asbestverwijdering zéér specifieke maatregelen moeten genomen worden bij het gebruik van onder meer de adem-
    halingsbescherming ?
  • gehoorbescherming verplicht is om te dragen vanaf een geluidsniveau van 85 dB ? En dat er bij de blootstelling aan een geluidsniveau van 90 dB al na 3 uur kans is op gehoorschade ? Voor een niveau van 100 dB is dit al na 15 minuten !  
Honeywell

LEID ZE NAAR VEILIGHEID. BLIJF GOED ZIEN !
BLIJF GOED HOREN !

Bouw een duurzame veiligheidscultuur op via uitgebreide opleidingsmogelijkheden, innovatieve technologieën en comfortabele producten die uitstekende prestaties leveren en de werknemers ertoe aanzetten zelf veilige keuzes te maken. Honeywell Industrial Safety is de ideale partner voor organisaties die een veiligheidscultuur willen invoeren om het aantal letsels te beperken en voor een veilige, productieve werkplek te zorgen.

honeywell gehoorbescherming

Onze Safety specialisten zullen u graag uitgebreid informeren over o.a.:

Het belang van het juiste gebruik van de gehoorbescherming. Dat begint al bij het correct inbrengen van een oordop. Hiervoor stelden wij de Fix-A-Fit samen, een uitgebreide nieuwe gids om op de juiste wijze industriële oordoppen te kiezen, te passen en te gebruiken. Deze gratis trainingshulp van twaalf pagina’s is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van mensen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van het gehoor van werknemers tegen gehoorverlies door lawaai.

Binnen het assortiment passieve gehoorbescherming zijn diverse producten te onderscheiden. Wat kiest u: oordoppen, een otoplastiek, of toch een gehoorkap?

3M

ONZE VEILIGHEIDSOPLOSSINGEN VOOR JOUW GEZONDHEID EN JE WERKPLEZIER

3M stofmasker

Bescherm uw luchtwegen en longen.
Van stof- tot volgelaatsmasker.

Ademhalingsschade – u kunt het merken als u kortademig wordt – ontstaat door het inademen van stof. Dat stof komt vrij bij het bewerken of schuren van vast materiaal. 

Dat kan zelfs tot 8 uur na het uitgevoerde werk blijven hangen! Een goed stofmasker dragen is absoluut noodzakelijk. Ergonomisch gevormde maskers zitten perfect. Bij spuiten of reinigen komen er vaak nevels of dampen vrij. Gebruik dan een halfgelaatsmasker met filter. Met ons 4-stappenplan is het eenvoudig de juiste mate van bescherming en comfort te kiezen.

Er zijn twee redenen om het gehoor te beschermen: uw oren. 

Maar wat voor bescherming heeft u nodig? Wij helpen u graag op weg. Aan de hand van diverse vragen biedt 3M u de meest geschikte toepassing. Moet u op verre afstand (10m) en/of in een luide omgeving kunnen communiceren? Moet u, om veilig te kunnen werken, geluiden in uw omgeving kunnen horen (alarmsignalen, naderende voertuigen) en face to face kunnen communiceren? Of wil u ook naar de radio  luisteren of geen enkele telefoonoproep missen terwijl u aan het werk bent ? 

  • Moeten de werkzaamheden werkelijk op hoogte en/of zo dichtbij de dakrand worden uitgevoerd? Kan het ook op een andere locatie?
  • Is het mogelijk te werken met een vrijheidsbeperkende veiligheidslijn?
  • Kunnen vallende werknemers ook op een andere manier worden opgevangen, bijvoorbeeld met een vangnet?
Zo’n collectieve valbeveiliging heeft altijd de voorkeur boven individuele valbeveiliging.

Samen
sterk aan
't werk

Vancanneyt

Spoelewielenlaan 8
8860 Lendelede

De Stalen Greep

Bedevaartstraat 53
8700 Tielt

De Nieuwe
Gouden Spade

Zwaanhofweg 3
8900 Ieper
Pro@Work samen sterk aan het werk

Pro@Work
Samen sterk aan 't werk