Wilt u uw handen niet vuilmaken als het op veiligheid aankomt?

VEILIGHEIDS-
CULTUUR

Veiligheid en welzijn begint met bewustwording, training en mentaliteitswijziging. Hoe fantastisch comfortabel of technologisch de producten uit de voorgaande thema’s ook mogen zijn, als ze niet bewust én correct ingeschakeld worden, dan hebben ze weinig tot geen nut. Vandaar de nood aan een goede veiligheidscultuur binnen uw organisatie met de ondersteuning van een interne of externe preventieadviseur, en voldoende aandacht voor risicoanalyse, een preventieplan en opleidingen. Met een juist beleid op het vlak van veiligheid, gezondheid en welzijn, én de juiste attitude draagt iedereen bij tot veilige én gezonde werkplekken. Want, preventie is een taak van élke werknemer.

HET BELANG VAN
FEDERATIES EN CAMPAGNES

Febelsafe is de Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruikers inzake veiligheid en welzijn. 

Recent is ook Pro@Work als lid toegetreden tot deze federatie. De doelstellingen van Febelsafe, die wij als partner mee helpen ondersteunen, zijn : 

  • Een toonaangevende rol vervullen door kennis en informatie op gebied van veiligheid en welzijn over te dragen naar alle betrokkenen.
  • Het stimuleren van de bewustwording en de noodzaak om het welzijn te bevorderen, zowel op het werk als in de vrije tijd.
  • Het bijdragen tot en opvolgen  van de regelgeving op gebied van veiligheid en welzijn en het waken over de correcte toepassing hiervan.
  • Het bevorderen van de vakdeskundigheid in de sector.

Op haar beurt maakt Febelsafe deel uit van de ESF of European Safety Federation, een non profit organisatie die de nationale beroepsfederaties groepeert. Als partner van de OSHA (Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk) is ESF nauw betrokken in de campagne “Gezonde werkplekken - Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!”. Het uitgangspunt is dat op veel werkplekken in Europa werknemers worden blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. Dit komt vaker voor dan de meeste mensen beseffen, mogelijk zelfs op bijna alle werkplekken, met als gevolg grote risico’s voor veiligheid en gezondheid. Met deze campagne streven we naar het nemen van passende maatregelen om schade als gevolg van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk te voorkomen. Lees er alles over in de campagnegids !

WAT HEBBEN ONZE PARTNERS TE VERTELLEN OVER PREVENTIE EN HYGIËNE ?

vigotec-honeywell

DRAAGBARE GASDETECTIE - TECHNOLOGIE DIE LEVENS REDT

Vigotec is al ruim 30 jaar uw ultieme partner in veiligheid in en om besloten ruimten en voor alleenwerkers.

In al onze activiteiten focussen we op gespecialiseerde oplossingen voor de meest uitdagende omgevingen. We maken het verschil door onze expertise, service en samenwerkingen met partners die ook staan voor innovatie en de allerhoogste kwaliteit.

Zo verdeelt Vigotec safety en analyseoplossingen van Honeywell, gaande van valbeveiliging en adem-bescherming tot vaste en draagbare gasdetectie.

Als gecertificeerd service center van Honeywell zorgen wij voor een gegarandeerd optimaal gebruik van uw onderhoudsgevoelige veiligheidstoestellen. Onderhoud, keuringen en herstellingen voeren we uit zowel in ons service center te Puurs als bij u onsite met onze mobiele servicewagen.

Vigotec - Honeywell gasdetectie

EEN MES MOET PERFECT SNIJDEN. WAAROM OOK NIET OP EEN VEILIGE MANIER ?

martor

In 2015 werden in Duitsland 44.000 mesgerelateerde arbeidsongevallen gerapporteerd. Meer dan de helft van alle arbeidsongevallen met handgereedschappen zijn door messen veroorzaakt. Elk mesgerelateerd arbeidsongeval resulteert in gemiddeld 7,4 dagen arbeidsongeschiktheid. Elke verloren werkdag kost de werkgever gemiddeld ongeveer 500 Euro.

Deze cijfers illustreren duidelijk dat het gebruik van veiligheidsmessen zich opdringt. Als internationale marktleider is MARTOR reeds 40 jaar het referentiepunt op het gebied van veilig snijden ten aanzien van personen en goederen. Ergonomie, design, gebruiksvriendelijkheid en het gebruik van duurzame materialen zijn inherent aan elk MARTOR product.

WONDVERZORGING BEGINT MET … WONDREINIGING.

protectaplast
protectaplast medic-box

Een snijwonde, schaafwonde of brandwonde ? In de vinger, de vingertop, de kneukel, de handpalm, de arm of op een moeilijke plaats ? Eerst de wonde reinigen met een reinigende spray en dan de geschikte pleister aanbrengen. Belangrijk hierbij is dat de pleister de wonde helemaal bedekt en goed afsluit, zodat er geen vuil of stof van buitenaf meer in kan. 

Het Protectaplast Pro pleisterassortiment is speciaal ontworpen voor de veeleisende professional. De Elastic pleisters zijn zeer flexibel, gemaakt uit sterk textiel materiaal. Ze zijn zeer comfortabel en hebben een hoge kleefkracht. Uiterst geschikt voor bewegende lichaamsdelen. Onze EHBO-koffers zijn samengesteld met deze pleisters en aangepast aan de grootte van uw bedrijf. U vindt er niet alleen onze pleisters in, maar ook hydrogel-pleisters en Flammacream voor brandwonden. Bovendien zit er in onze meest uitgebreide koffers ook een reddingsdeken en een oogspoelfles.

EEN GOEDE TRAINING IS DE BASIS

Het aspect training wordt nogal vaak weggewimpeld als een pure kostenfactor, als tijdsverlies en dus overbodig. Niks is minder waar ! Een goede technische training leert mensen omgaan met de gevaren binnen vele werksituaties.

Praxis roept op om veiligheidstrainingen te bekijken als een investering in de organisatie. Meer veiligheid bij werknemers leidt tot minder werkongevallen en lager absenteïsme. Resultaat: een hoger rendement. En vooral: tevreden werknemers!

Samen
sterk aan
't werk

Vancanneyt

Spoelewielenlaan 8
8860 Lendelede

De Stalen Greep

Bedevaartstraat 53
8700 Tielt

De Nieuwe
Gouden Spade

Zwaanhofweg 3
8900 Ieper
Pro@Work samen sterk aan het werk

Pro@Work
Samen sterk aan 't werk