Staat u in de kou als het op veiligheid aankomt?

WAT ZEGT DE WET?

Ook de groeiende groep van beschermende kledij ontsnapt niet aan de strenge eisen die door de nieuwe EU verordening 2016/425 worden gesteld. En dat is maar goed ook. Dankzij deze maatregel wordt er nauw op toegezien dat PBM de hoogste graad van bescherming bieden, en ook wat kledij betreft is dit geen overbodige luxe. Want voor zo goed als elke werksituatie, hoe complex of hoe gevaarlijk die ook is, bestaat ongetwijfeld een aangepaste outfit.

Er bestaan tal van normen volgens dewelke kledingstukken geschikt zijn om te gebruiken in zeer specifieke werksituaties. Denk maar aan kledij die bescherming biedt tegen statische elektriciteit, vlambogen, microbiologische gevaren, snijrisico’s, enz.  Met andere woorden : er bestaat écht geen excuus om geen beschermende kledij te dragen. 

WAT HEBBEN ONZE PARTNERS TE VERTELLEN OVER BESCHERMENDE WERKKLEDIJ ?

PRESTEER BETER DOOR BEHOUD VAN DE IDEALE LICHAAMSTEMPERATUUR

Snickers Workwear introduceerde onlangs de 37.5® technologie. In tegenstelling tot standaard stoffen met vochtmanagement gaat het bij 37.5® om het voorkomen van zweten. Hoe werkt het ? De 37.5® technologie bedt actieve deeltjes permanent in de vezel om vochtdamp te vangen en vrij te geven. Deze deeltjes vergroten het vezeloppervlak met 800% en verwijderen hierdoor vocht als geen ander. Door actief op lichaamswarmte te reageren (de deeltjes gebruiken de infrarood energie van het lichaam om vocht om te zetten in damp) wordt de droogtijd aanzienlijk versneld. Hoe warmer de drager wordt, des te sterker het effect werkt en de kleding comfortabeler draagt.

Snickers 37.5 technology

VOORDELEN VAN DE 37.5® TECHNOLOGIE 

  • je presteert beter omdat je lichaam een ideale lichaamstemperatuur behoudt.
  • stoffen met 37.5® drogen tot wel vijf keer sneller dan andere vochtmanagement stoffen.
  • de actieve deeltjes zitten permanent ingebed in de stof, ze zullen er nooit uitwassen of verminderen.
  • de stof is gemaakt van natuurlijke materialen waaronder kokosnoten en vulkanisch zand
Snickers Workwear 37.5
L. Brador 906P 188PB Yellow

STAY SAFE AT WORK. WORDT GEZIEN !

L.Brador

“Als je niet te zien bent, dan ben je er niet”, zeggen ze. We zouden niet zo ver gaan, maar het volgende kunnen we niet ontkennen: “Je kunt alleen gezien worden als je jezelf zichtbaar maakt”. Zo simpel is het. In welke branche je ook werkt of hoe jouw werkdag er ook uitziet, je bent veiliger wanneer anderen u gemakkelijker kunnen zien. Dat is waarom wij Hi-Vis werkkledij van de hoogste kwaliteit en met het beste comfort produceren.

Dassy werkkledij

WERKKLEDIJ GETEST OP DE GRILLIGHEID VAN ONS KLIMAAT

Dassy

Als professional aan de slag zijn in ons wispelturig en grillig klimaat is vaak geen pretje. Regen, wind, vrieskou blijven ons soms maandenlang achterna zitten. Gevolg? U hebt een veelzijdige uitrusting nodig die aan deze verschillende weersomstandigheden kan worden aangepast.


Als op en top Belgisch bedrijf weet Dassy maar al te goed hoe sterk we hier mee rekening moeten houden bij de ontwikkeling van aangepaste werkkledij. Het EN343-certificaat van onze artikelen bewijst dat de kleding beschermt tegen regen, sneeuw, mist en grondvochtigheid. De kleding en de naden zijn getest op bestendigheid tegen het binnendringen van water en weerstand tegen damp. Ons uitgebreid gamma beschermt u ook tijdens de winter tegen alle weersomstandigheden: warme fleeces, windbestendige softshells en waterdichte winterjassen zorgen voor een optimale bescherming tegen water en wind. Dankzij de hoge prestaties in waterdichtheid en het ademend vermogen van onze stoffen kunt u langer droog en comfortabel blijven doorwerken in slechte weersomstandigheden. Bovendien worden onze kledingstukken getest en goedgekeurd door een testteam van professionals. Aan de hand van hun feedback wordt het ontwerp bijgestuurd totdat het volledig beantwoordt aan de noden van de gebruiker. Resultaat: performante werkkleding “tested by a pro”!

Samen
sterk aan
't werk

Vancanneyt

Spoelewielenlaan 8
8860 Lendelede

De Stalen Greep

Bedevaartstraat 53
8700 Tielt

De Nieuwe
Gouden Spade

Zwaanhofweg 3
8900 Ieper
Pro@Work samen sterk aan het werk

Pro@Work
Samen sterk aan 't werk